Akçakoca hangi denize bağlı?
Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Akçakoca, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken yerleşim yerlerinden biridir.
Bolu Akçakoca hangi ilçeye bağlıdır?
Akçakoca, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köydür.
Akçakoca nereden ayrıldı?
Düzce’nin Aralık 1999’da il olması nedeniyle Akçakoca ilçesi Düzce iline bağlanmıştır.
Akçakoca neyi ünlü?
Akçakoca Melengücceği tatlısı, Orta Asya’dan göç ederek Akçakoca’ya yerleşen ve “Manav” adını alan Türklerin geleneksel üretim yöntemiyle hala sürdürülen 700 yıllık bir tarihe sahiptir. Osmanlı Sarayı mutfağına da giren bu eşsiz lezzet, ilimizin coğrafi olarak belirlenmiş ürünlerinden biridir.
Akçakoca nereye yakın?
31. 41.05 derece kuzey enleminde.
Akçakoca deniz suyu temiz mi?
Sağlık Bakanlığı “Yüzme Suyu Takip Sistemi”ne göre, Akçakoca ilçemizdeki 12 plajımız “Su Sağlığı, Temizliği ve Güvenliği” değerlendirmesinde “mükemmel” olarak derecelendirildi…
Akçakoca Düzce arası kaç kilometredir?
Bu uçuşların ortalama bilet fiyatı 330 TL civarındadır.
Akçakoca Karadeniz mi?
Akçakoca, Düzce merkeze 37 km uzaklıktadır. İlçemiz Karadeniz’in batı kıyı şeridinde yer almaktadır.
Akçakoca’da ne yenir?
Akçakoca’da ne yenir? Pancarlı pide, sarı Akçakoca fındığı, melengüçceği tatlısı, füme balık, kestane balı, fındık tahin helvası
Akçakoca depreme dayanıklı mı?
Düz kıyılar; Melenağzı, Edilli, Töngelli, Çayağzı ve Akkaya iskeleleri. Depreme karşı sağlam bir zemine sahiptir. Akçakoca ve çevresi 1. derece deprem kuşağı dışındadır. Bilindiği kadarıyla şu ana kadar deprem çökmesi yaşanmamıştır.
Düzce’nin eski adı nedir?
Düzce, Orhan Gazi’nin komutanlarından Konuralp Bey’in 1323 yılında Bizans Tekfurları ile yaptığı savaşlar sonucunda Osmanlı topraklarına katılmıştır. Bu dönemde Düzce, Konsapa adını almıştır. O dönemdeki yerleşim merkezi Gümüşabadı’dır. Daha sonra ilçe merkezi Üskübü adını almıştır.
Akçakoca’nın nüfusu kaç?
Akçakoca, 8 ilçe ve 43 köy olmak üzere toplam 51 idari birimden oluşmaktadır. 2016 yılı verilerine göre Düzce’nin en gelişmiş ve en büyük ilçesi olan Akçakoca’nın toplam nüfusu 37 olup, bunun 24.401’i ilçe merkezinde, 13.259’u ise köylerde yaşamaktadır.
Akçakocada denize giriliyor mu?
Düzce’ye 37 kilometre uzaklıkta bulunan Akçakoca, ilin en büyük ilçesidir. Akçakoca, dünyada nadir bulunan siyah incili plajları, mavi bayraklı plajları, soya kayalıkları ve 35 kilometrelik sahil şeridi boyunca uzanan yemyeşil doğasıyla bölgenin parlayan yıldızıdır.
Akçakoca’nın en güzel yeri neresi?
Akçakoca şehir merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Ceneviz Kalesi, tarih ve doğayı bir arada yaşayabileceğiniz bir yerdir. Akçakoca’nın mavi bayraklı plaj ve mesire alanı olarak da bilinen Ceneviz Kalesi, manzaranın ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz tarihi bir mekandır.
Akçakocadan ne alınır?
Akçakoca’ya geldiğinizde yakınlarınıza hediye edebileceğiniz eşyaların yanı sıra, eve götürmek üzere yöresel lezzetlerden de satın alabilirsiniz. Çilek Reçeli. Akçakoca Acıka Kuru Hurma.
Akçakocada yüzülür mü?
Akçakoca, dünyada ender bulunan siyah incili plajları, mavi bayraklı plajları, soya kayalıkları ve 35 kilometrelik sahil şeridi boyunca uzanan yemyeşil doğasıyla bölgenin parlayan yıldızı konumunda.
Filyos Plajı’na denize girilir mi?
Zonguldak ilçesi Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde bulunmaktadır. Filyos deresinin batısında oldukça büyük bir kumluk alan bulunmaktadır. Abacık Mevkii’nden kaleye kadar Filyos Plajı’nda yüzebilirsiniz.
Akçakoca Denizi soğuk mu?
– Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre Türkiye’nin en düşük deniz suyu sıcaklığı Akçakoca’da kaydedildi. Akçakoca’yı Zonguldak takip ederken, en yüksek sıcaklık 32 derece ile Mersin’de kaydedildi.
Akçakoca plajları ücretli mi?
Değirmenağzı Plajı’na giriş ücreti yoktur. Özel aracınızla seyahat etmeyi tercih ederseniz, plaj girişindeki ücretsiz vale park hizmetinden yararlanabilirsiniz. İlçenin herhangi bir yerinden Akçakoca Belediyesi halk otobüslerine ulaşabilirsiniz.